Så blir du certifierad inredare/homestylist

Att inreda sitt hem kan tyckas vara en enkel sak, men för många kan det vara svårt och då är det bra att veta att det finns inredare och homestylists som man kan anlita. Det kan även vara en affär, ett kontor på ett företag med mera som behöver hjälp. Hur blir man en certifierad inredare och homestylist? Det finns utbildningar som inte kostar något medan en del kostar allt från 300 upp till några tusenlappar. Om detta är något man verkligen brinner för då är det viktigt att verkligen kolla igenom alla utbildningar som finns och vad som är inkluderat i själva kursen. Man kan även studera på distans och om man har läst certifierad inredare och vill även läsa det andra, då blir man diplomerad homestylist eller tvärt emot. Där finns även utbildningar som har allt i ett och kan kanske många gånger vara en fördel om man till exempel vill starta eget.

Vad lär man sig?

När man jobbar som inredare och/eller homestylist är det väldigt viktigt att man tycker om att lösa problem på ett företag, kontor, hem med mera. Man kan inrikta sig på ett av dem eller fler helt beroende på vilket man mest tycker om. Feng shui är en del av det som du lär dig på din utbildning och det handlar om energi. Att färg, material, former, balans och harmoni har en stor betydelse och det kan till exempel handla om vilken färg man ska ha i ett sovrum för att sova bättre. Man lär sig hur man möblerar för att få det så luftigt som möjligt och ibland kan det vara ett problem för många i ett litet rum. Man lär sig även säljteknik och att kunna samarbeta med andra personer. Tidsplaner, kalkyler och fotografering är också andra delar man får lära sig och det är bra att kunna visualisera. Det är även viktigt att tänka på ljus, växter och andra saker som prydnadssaker, tavlor med mera. Ta även reda på 2018 års inredningstrender innan du börjar inreda.

Testa olika idéer hemma

Låt oss säga att du har påbörjat din utbildning och du är sugen på att få börja inreda och styla ett rum. Läs tidningar om inredning och styling och lär dig av trender. Ibland kan det vara snyggt att blanda nytt med gammalt, att piffa till en soffa med färgglada och snyggar kuddar. Kanske har du ett rum som står tomt eller inte används så mycket, som du då kan använda för olika projekt. Låt gärna vänner säga vad de tycker och lyssna gärna på idéer som andra har för att se om det skulle fungera i din lösning att inreda ett rum. Allt som allt är det du som så småningom ska kunna allt detta men lite inspiration skadar aldrig. När du sedan är klar med din utbildning är det dags att ta steget ut och söka jobb och då kan Netjobs vara en bra plats att kika in på.