Inredning när man flyttar in i sin första lägenhet

När man skaffar sin första lägenhet, efter att ha hittat den via Bostadsportal.se, så kan det ibland vara klurigt att veta vilken inredning som är essentiell, samtidigt som man vill skapa den där “hemma-känslan”. Men med lite planering och kreativitet kan utmaningen att inreda ett hem lösas galant. Även om budgeten kanske är stram inför den första lyan så kan man skapa en härlig atmosfär med exakt allt som behövs i ett hem. Nedan följer några tips från Bostadsportal.se gällande inredning när man skaffat sig sin första bostad.

1. Planera utrymmet innan du köper inredningen

Det går inte att spendera halva månadsinkomsten på ett impulsköp av en gul soffa som tar upp hela vardagsrummet. Detta är något som man garanterat kommer att ångra. Börja med att mäta det utrymme du har och gör en enkel ritning, antingen mentalt eller på papper, där de olika möblerna och inredningen passar in. Detta leder till att du köper rätt möbler, med rätt storlek och undviker att köpa något som du inte behöver.

2. Gör en lista med möbler och inredning för att jämföra priser

Nästa steg är att göra en lista över allt du behöver köpa och därefter göra prioriteringar, som kan baseras på dina vanor och önskemål. För att flytta in är det väsentligt att ha en säng, kylskåp, spis och en bänk eller ett bord för att laga mat. Genom att jämföra priser får du en uppfattning om hur mycket du kommer att behöva spendera per möbel och totalt. Vissa webbplatser erbjuder prisjämförelse för inredning, möbler, vitvaror och elektronikprodukter .

3. Inkludera frakt och montering när du jämför pris

För att bestämma vilken affär (fysisk eller på nätet) som du ska använda för dina inköp, kom ihåg att också kolla fraktpriset,eftersom detta kan göra stor skillnad när det gäller produktens slutliga kostnad. En annan punkt att se upp för är montering. I många butiker ingår inte monteringen eller installation i priset och du behöver då anlita någon för att montera produkten åt dig, vilket leder till en extra kostnad.

4. Gör ett tidslinje i enlighet med din budget

När du planerat ditt utrymme, gjort en lista över prioriteringar och jämfört priser så är det dags att organisera när du ska köpa vart och ett av föremålen. Titta på din budget och kryssa i inköpslistan för att upprätthålla budgeten på ett bra sätt. Det är oftast svårt att köpa allt man vill på en gång och ha exakt den inredning som man tycker om. Ta ett steg i taget så att du inte får ekonomiska problem.

5. Köp använda möbler eller anpassa efter DIY-projekt

Att leta efter möbler och inredning genom olika second hand-butiker kan vara en smart sak, eftersom priset garanterat kommer vara lägre och man får mycket mer karaktär i hemmet. Detta är också ett sätt att vara mer skonsam mot miljön. Idag finns det också flera tips på hur man kan styla om möbler på egen hand.