Inred med hissgardiner

Sedan många år tillbaka har hissgardiner varit ett självklart val för den som vill inreda på ett vackrare och mer praktiskt sätt. Hissgardiner är t.ex. alldeles utmärkta om du vill ha en mer rustik känsla i hemmet eller om du vill ha ett sovrum med en romantisk inredningsstil. Naturligtvis fungerar de även bra i andra sammanhang och i andra inredningsstilar och det är tack vare det stora utbudet.

Idag kan du hitta gardinmodellen i alla möjliga varianter och storlekar. Du kan hitta både skira och tunna som har ett mycket stort ljusinsläpp, men du kan också hitta gardiner som fungerar likt mörkläggningsgardiner och som förhindrar dagsljus från att störa och leta sig in på morgonkvisten. Det finns även mängder med bra och konkreta tips som du kan använda dig av när du vill inreda ditt hem med hissgardiner och på så sätt framhäva dina fönster på bästa sätt. I den här texten kommer du att få läsa mer om hissgardiner och hur du ska tänka i samband med ditt köp.

Välj rätt hissgardiner – så ska du tänka

  • Se till att du väljer en gardin som passar bra in med ditt fönsterfoder. På så sätt förhindrar du att gardinen hamnar i fönstrets fönsterkarm, något som kan förstöra hela helhetsintrycket. När du anpassar efter ditt fönsterfoder får du inte bara en gardin som ser mer genomtänkt ut, utan du får också ett fönster med bättre proportioner.
  • Det finns mängder med olika gardiner att välja mellan och det gäller inte minst när det kommer till storleken. Standardmåttet för en hissgardin ligger vanligtvis på 160 cm, men för den som önskar finns även modeller så smala som 80 cm. Välj en som passar ditt fönster och som ger det en snygg helhet.
  • Precis som det finns hissgardiner i olika storlekar finns det också gardiner i olika färger. Här rekommenderar vi att du satsar på en färg som går hand i hand med din övriga inredning i hemmet. På så sätt kan du enkelt knyta ihop rummets stil med fönsterna på ett modernt och trendigt sätt.
  • Fundera på hur mycket ljusinsläpp du vill att gardinerna ska ge. En ljusare gardin som är tillverkad i mjukt linne kommer att ge dig mycket gott om ljusinsläpp. Väljer du däremot en mörk gardin som är tillverkad i ett tjockare material stänger du också ute ljuset på ett bättre sätt.