Inredningstrender för balkongen 2018

Hur ska balkongen eller uteplatsen se ut i år? Hur liten uteplats du än har kan du göra den till en liten oas där du kan trivas. Med ganska små medel kan du skapa en snygg, trendig och användbar plats av din balkong. För det första bör du tänka på vilka användningsområden som gäller för just din balkong. En del använder den till en stunds avslappning med en god bok. Andra använder den till att fika medan en del gör den till sitt lilla arbetsrum. Växter är ett måste men innan du köper på dig massor av plantor får du fråga dig själv hur mycket tid du kommer att kunna lägga ner på att sköta dem. När det gäller växter är trenden i år att ha blommor i diskreta naturliga färger. Tänk dig lavendel i diskret lila färg, ett olivträd med sina silvergröna blad och olika örtväxter som har små, små blommor.

Vi vill ha färg

Även om milda naturliga färger är den största trenden just nu är det många som vill ha en färgsprakande balkong. Det fungerar det också men tänk gärna på att matcha färgerna. Du kanske vill ha en grekiskinspirerad balkong med möbler i klarblått tillsammans med blommande pelargoner. Om du vill ha mer inspiration innan du bestämmer dig för hur din balkong ska se ut kan du besöka mässan “Nordiska trädgårdar” där man även har en utställning som heter “Årets balkonger”. Den fungerar även som en tävling så förutom att få massor av inspiration kan du också rösta fram den vinnande balkongen. Att ha många lyktor och olika ljusslingor på balkonger gör den mycket inbjudande kvällstid. När det gäller möbler väljer du utifrån användningsområdet. Kanske du vill ha en schäslong för att ligga och läsa böcker eller bara slappna av. Om du tänker inreda en liten arbetsplats måste du hitta en bra stol som du sitter skönt i och ett lagom stort bord så du får plats med din laptop och annat som du behöver.

Stor balkong eller altan för många gäster

I de tidigare styckena har vi utgått från att du har en liten balkong men du kanske har en stor altan som ska inredas. Ska det serveras middagar här eller är det en plats för fikastunder med släkten. Eftersom balkongen ska vara en avslappnad plats rekommenderar vi att du spar på disken om du har många gäster. Med greppvänliga pappersmuggar med tryck som är goda att dricka ur bjuder du släkten på fika. Om du ska bjuda folk på middag här bör du förstås ha ett matbord med stolar men de flesta föredrar att ha sköna soffor eller fåtöljer i rotting. När du har en stor yta kan du inreda med stora gröna växter för att skapa en grönskande oas. Om du har plats med en hängmatta eller hängande gungstol passar det också perfekt in. När det gäller färger är det även här naturfärger som gäller. Vill du ha färgklickar ordnar du det genom kuddar, filtar och textilier.