Inred lättstädat

Även om det är lätt att drömma sig bort till inredningsmagasinens värld när man ska inreda sitt hem, är det viktigt att inte fastna för mycket vid utseendet, utan också tänka på den praktiska aspekten av inredningen. Många saker som ser bra ut på bild är helt enkelt inte särskilt praktiska, särskilt när det gäller städningen – och städa kommer man ju att behöva göra åtminstone en gång i veckan så länge man bor där. Därför är det viktigt att välja inredning som underlättar vid städningen så mycket som möjligt.

Ett exempel på sådant som ser bra ut på bild i inredningsmagasinen, men inte är särskilt praktiskt i verkligheten, är öppna hyllplan i köket. Problemet med sådana hyllplan är att det kommer att samlas damm där på bara några dagar, vilket betyder att man kommer att ha damm på sina tallrikar och glas, samt att man måste lyfta bort allt som står på hyllorna regelbundet för att damma av. Det medför extra arbete som är onödigt, och kan undvikas genom att ha inneslutna hyllor med luckor. Vill man ha kvar den öppna känslan kan man välja glasluckor.

En annan aspekt av ett lättstädat hem är att man bör försöka lämna golvet så fritt som möjligt. I den mån det går bör man med andra ord välja vägghängda möbler, till exempel toalettstolen, handfatet och kommoden samt bokhyllor. Det gör att det blir lätt att komma åt med dammsugare och mopp för att göra rent golven, vilket i sin tur betyder att man inte behöver böja sig och krumbukta lika mycket för att nå alla hörn i ens hem.

Slutligen ska man tänka på att planera in gott om förvaring när man inreder. Då är det lättare att se till att saker inte blir liggande framme, vilket betyder att man får plocka småsaker ett bra tag innan man kan börja torka av bord och ytor, och damma.

Hur lättstädat ens hem än är, kommer det dock att byggas upp smuts med åren. När det väl är dags att flytta blir det därför ett extra itag med flyttstädningen. Om du känner att du har städat tillräckligt under åren, och vill ha hjälp med flyttstädning i Göteborg eller någon annan svensk stad, ska du kontakta Prohomeservice.