Nordisk design och inredning

Design och inredning är något som många är intresserade av. De flesta av oss vill ha det så fint som möjligt i våra hem, och lägger därför både tid och pengar på möbler och inredning av olika slag. Inom inredning och design finns det många olika stilar, och liksom inom kläder och skor finns det trender som kommer och går. Nordisk eller skandinavisk inredningsdesign är en egen stil som länge har varit populärt här i Sverige och i våra grannländer, men som också har kommit att bli populärt på flera andra ställen i världen. Hur ser den här stilen ut och vad är karaktäristiskt för den? Det och en hel del mer kan du läsa mer om här nedan.

Stildrag inom skandinavisk design

Stilrent inrett sovrum

Att inreda sitt hem i en nordisk eller skandinavisk stil innebär att inredningen är sparsmakad och stilren. Raka linjer och enkla färger står ofta i centrum, snarare än ett plottrigt inrett rum. Den skandinaviska designen kan ibland vara lite dyr att investera i, och om du överväger att ta ett lån för att skapa ditt drömhem kan du göra det. Det är smart att använda långuider om du funderar på att ta ett lån, så du vet vad som gäller och hur mycket du kan låna innan du bestämmer dig för att göra det.

Nordisk och skandinavisk design internationellt

Det är inte bara i Sverige och i våra grannländer som den här stilen har blivit populär. den nordiska inredningsstilen sprider sig även till andra länder, till exempel ända bort till USA. Minimalism, förvaring som inredning, blå nyanser och lampor i rispapper är några exempel från den skandinaviska och nordiska inredningsstilen som har gjort succé i bland annat USA. Om du också är sugen att inreda i denna stil bör du i första hand tänka att lagom är bäst!