Fräscha upp badrum och toalett

Med jämna mellanrum kan man behöva fräscha upp badrummet eller toaletten. Det blir slitage, våtrumstapeter blir slitna och kakel blir omodernt. Kanske har man ändå tänkt på att renovera hela badrummet, och vad passar då bättre än en total make over?

Att totalrenovera ett badrum kan bli en dyr historia, man behöver tänka på att värmeslingor i golvet och nydragna elledningar behöver göras av fackman. Just när det gäller våtrum är det alltid bra att anlita en fackman för de stora grejerna för att man själv ska slippa stå där med ett fuktskadat golv eller en möglig vägg efter ett tag. Görs inte arbetet på rätt sätt av rätt person kan försäkringar börja trassla om olyckan är framme.

När det gäller de lite mindre grejerna, som att slänga ut det där gamla trista badkaret, frigöra lite plats och sätta in en duschkabin så kan man oftast klara det själv utan större problem och ändå få en helt ny look på badrummet. Ett trångt badrum med badkar blir mycket luftigare och känns mer modernt med en duschkabin eller praktiska duschväggar, och behöver man tips och idéer hittar man massor av inredning till badrummet hos Hemgallerian som är experter på just badrum och toalett.

Vill man ha billiga tips som ändå gör en relativt stor förändring kan man använda dekorplast. Detta är ett bra sätt för att slippa lägga stora pengar på golvbyte eller sätta upp nytt kakel. Se bara till att den befintliga våtrumsmattan är oskadd och i bra skick. Dekorplasten kan användas till lite allt möjligt, från golv till väggar till bårder eller varför inte en ny front på badkaret. Lite färg och mönster piggar upp och förnyar.

Det finns många tips på hur man enkelt och billigt kan förnya badrum och toalett, att byta ut alla handdukar till en annan färg, att sätta in en krukväxt, att sätta upp en hylla med doftljus eller varför inte det enklaste tipset av dem alla, städa ordentligt och ta bort allt onödigt som bara ligger och skräpar. Kör en minimalistisk stil i badrummet så blir det dessutom mycket lättare att hålla rent och fräscht. För mer inspiration kan man titta igenom tidningen Sköna Hems badrumstips. Många av tipsen kräver varken särskilt mycket ansträngning eller pengar. Små enkla grejer som gör stor skillnad är tavlor, både på dörren och på väggarna. Att byta upphängningskrokarna till något roligare än standardutförandet gör också skillnad, likaså kranar och knoppar på skåp och lådor.

Har man inspiration kan man dessutom byta ut badkaret mot ett badkar med lejontassar för en lyxigare känsla och sätta upp några riktigt fina draperier. Lek med färgerna vare sig det är moderna kontraster eller en mer jordnära och genuin färgton du vill ha.

Det behöver inte kosta så mycket för att skaffa sig ett riktigt mysigt eller häftigt badrum.