Budgetinredning – så gör du

Står du inför en större renovering/ombyggnad? Du kanske ska flytta? Oavsett anledning är inredning inte billigt och det kan vara svårt att få ändarna att gå ihop när hela eller delar av hemmet ska undergå en större eller mindre inredningsmässig förvandling. Därför sker det ofta att budgetar överskrids, men så behöver det faktiskt inte vara. I denna guide får du ett par enkla råd på hur du kan inreda ditt hem utan att du blir för fattig eller måste slå sönder spargrisen i processen.

Köp second hand – hållbart och billigt

Allt fler svenska får upp ögonen för fördelarna med att handla på second hand. Det är inte bara hållbart – man handlar även till en bråkdel av priset i jämförelse med att köpa nytt. Dessutom har använda möbler och andra inventarier ofta en särskild charm och historia som fabriksnya saker inte kan stoltsera med. Att återvinna istället för att kasta är bra för både plånboken och miljön. Åk förbi din närmaste soptipp eller återvinningsstation och se vad du kan hitta. Ofta är det möjligt att hitta gamla och fina lampor, soffor och annan heminredning som du antingen kan ta med dig gratis eller få köpa för en symbolisk summa. Det finns väldigt mycket pengar att spara genom att köpa så mycket som möjligt som redan är använt. De saker som det inte går att hitta på second hand, får du dessutom mer pengar att handla för.

Small living är på frammarsch

Ett koncept som är vettigt och hållbart när man ska budgetinreda är small living. Det går i all sin enkelhet ut på att inreda uteslutande med de mest nödvändiga sakerna och att undvika allt annat som vi ändå inte har användning för, eller som inte har någon praktisk funktion i vardagen. Du ska självklart ha stolar och en soffa, men har du verkligen behov av prydnadsvaser och ett stort vitrinskåp som ändå står tomt? Small living är väldigt trendigt och passar i tiden samtidigt som du kan spara ansenliga belopp. Så det kan vara värt att överväga om du ska ge det en chans.

Låna nu, betala senare

Är ditt bankkonto tomt kan det vara svårt att hitta utrymme att lägga flera tusen kronor på en soffa eller en stol, men som tur är kan man lösa det. Väldigt många företag erbjuder finansiering till förbrukning, det inkluderar även heminredning med mera. På t.ex. arcadiafinans.se kan du låna pengar till dina inredningsdrömmar – och realisera dem. Du kan låna allt mellan 5000 och 600 000 SEK, så oavsett hur stora eller små ambitioner du har för ditt hem och dess inredning, så har du möjlighet att lösa det.