Enkla knep – stora förändringar

Intresset för inredning i hemmet är idag mycket stort. Majoriteten av alla människor vill ha det trevligt i sina hem, mysigt eller kanske en lite mer kal stil. Oavsett vilken stil man föredrar vill de allra flesta ha ett personligt hem som känns bra att komma hem till.

Att inreda kan dock kosta mycket pengar beroende på hur stort projekt man startar igång. Det är inte alla människor som har råd eller möjlighet att byta ut stora möblemang, anlita en målarfirma eller köpa helt nya föremål. Det betyder däremot inte att man inte vill och önskar att man kunde och därför har vi satt ihop en lista med små enkla knep att ta till, som ger en riktigt stor förändring i ditt hem.

Detaljerna gör allt

Du behöver inte ta ett lån för att kunna inreda snyggt i ditt hem; sanningen är att du faktiskt inte behöver spendera speciellt stora summor alls. Det viktigaste är att du har fantasi att vilja förändra i hemmet och att du tar vara på de möjligheter som din befintliga bostad redan har.

  • Dekorplast – Det finns få saker som ger en lika stor förändring i ett hem som dekorplast. Den självhäftande plasten kommer i mängder av olika utföranden, t.ex. vit marmor, mosaik, ljust eller mörkt trä, tegel, sten och mycket mer. Plasten kan fästas på nästan alla släta ytor och tål även att fästas i våtutrymmen. Förändra kaklet i ditt badrum, gör om de tråkiga fönsterbrädorna eller varför inte snygga till en gammal möbel.
  • Tyg – Tyger och textilier är utmärkta alternativ för den som vill ha en snabb och billig förändring i sitt hem. Du kan t.ex. använda tyg för att klä om möbler eller sy egna gardiner. Tyg är även bra för den som vill bygga en egen sänghimmel eller kanske bara för att slänga över den där tråkiga soffan som gjort sitt för länge sedan.
  • Färg – Med lite färg kommer man långt. Färg är billigt och kan användas på det mesta. Vill du ha så stor förändring som möjligt så måla om väggar och tak, men kom ihåg att en nymålning av något så simpelt som dörrposter kan förändra hela känslan i ett hem.
  • Fynda – Du behöver inte köpa allt nytt! Det går minst lika bra att hitta riktiga fynd på loppmarknader eller på annonssidor på internet. Här kan du hitta allt från soffor, sängar, tyger, kakel, nya knoppar till luckorna i köket eller varför inte en fräsch matta med snyggt mönster.
  • Byt knoppar och handtag – Tråkiga luckor eller trista möbler? Låt din personlighet lysa igenom och förändra dina möbler på ett riktigt billigt sätt. Byt ut knoppar och handtag och se hur dina möbler eller luckor får ett helt nytt liv.