Så löser man inredningsfrågan när man flyttar ihop

Att flytta ihop är på många sätt härligt och innebär starten på ett nytt kapitel i livet. Men trots kärleken kan flytten ibland innebära konflikter när det till exempel gäller inredningen. Handen på hjärtat är det inte ofta vi har identisk smak. Vilken inredningsstil ska man enas om? Vad ska man behålla av alla möbler och prylar?

Ibland är det så enkelt att den ena har ett större inredningsintresse och den andra är mer ointresserad. Då låter man helt enkelt den som tycker inredning är viktigt bestämma mer. Men så smärtfritt går det inte alltid och hur gör man då? Det kan vara en god idé att starta med en ny gemensam bostad, istället för att flytta in hos den andre i ett hem som redan är färdiginrett. Då är det enklare att se flytten som början på ett nytt gemensamt projekt, där man startar livet tillsammans med ett oskrivet blad.

Förbered ordentligt innan flytten

Innan flytten är det en god idé att sätta sig tillsammans och skissa en plan över hur man vill att det nya boendet ska se ut. Utgå från hur den nya bostaden ser ut och börja med att försöka enas om en färgskala. Gör en moodboard där du tar hjälp av bilder från inredningsmagasin för att konkretisera hur det skulle kunna se ut. Gå sedan igenom de befintliga möblerna. Vilka möbler passar in i den nya bostaden? Är det bättre att göra sig av med en del och köpa nytt gemensamt? Man kan bestämma att ett visst antal saker eller möbler är fria att ta med för var och en, resten måste man helt enkelt komma överens om.

Det gäller också att vara tuff mot sig själv och inte bara ställa krav på partnern. Passar den gamla favoritfåtöljen verkligen in i den nya bostaden? Kanske kan den glädja någon annan istället. Se flytten som ett tillfälle att verkligen gå igenom dina saker och rensa ut. Ofta har vi en mängd onödiga prylar som vi inte kommer att sakna. Dessutom är det trist att släpa med sig flyttkartonger som bara blir stående utan att packas upp.

Tips för att undvika konflikter i det gemensamma hemmet

Olika syn på städning och hushållsuppgifter är en vanlig källa till konflikter och gnissel i relationer. En enkel sak för att få en harmonisk start i det nya hemmet är att införskaffa en diskmaskin. Dela upp hemmet i olika ansvarsområden. Den ena kanske tycker städning är viktigare medan den andre vill sköta matlagningen. Ta hjälp av proffs för att slippa flyttstädningen. Att flytta ihop ska vara starten på något nytt och glädjefyllt. Vare sig du behöver Flyttstädning i Nacka eller Boden finns det professionell hjälp att ta till.