Är det dags för en uppfräschning av hemmet, kontoret eller lagerlokalen?

Börjar du bli trött på att mötas av samma gamla syn varje gång du kommer hem eller går in på kontoret? Samma gamla väggar, golv och möbler. Då kanske det är dags för en renovering.

Du kan renovera på många olika sätt och göra allt från en liten renovering av sovrummet, till en stor och omfattande renovering av hela huset. Vill du gärna se ett resultat snabbt, kan du välja en liten och enkel uppfräschning med t.ex. ny färg på väggarna och nya möbler. Eller så kan du välja en större renovering, där det är hela köket eller badrummet som görs om. Oavsett vad du väljer, finns det mycket inspiration att hämta. Antingen genom inredningstidningar, sidor på nätet eller ett besök i flera inredningsbutiker. Tycker du det är svårt att välja och inte vet vad som passar bäst till ditt hem, kan du även få hjälp av en inredningsarkitekt eller inredningsstylist.

Idag finns det många smarta lösningar på både små och stora renoveringar. Vissa kan du göra själv och andra kräver professionell hjälp från hantverkare.

Är det ett större projekt som till exempel ett helt nytt badrum, finns det en hel del försäljare som erbjuder hela paketlösningar. Bor du i ett gammalt hus eller har speciella mått eller snedväggar i ditt badrum, kan det istället vara bättre med en skräddarsydd lösning. Denna kan du ofta vara med och designa tillsammans med butiken. Det finns mycket inspiration att hämta, både på badrumsbutikernas hemsida och i deras butiker. Så det är inget att vänta på, nu är det dags att skapa det där badrummet som du alltid har drömt om.

Uppfräschning av kontoret eller lagret

Om du inte fått nog av renoveringen där hemma, kan du ta det vidare till kontoret. Kanske är det nya kontorsmöbler som behövs, nytt golv eller ett nytt förvaringssystem. Det finns många förhandlare på marknaden som har specialiserat sig i just kontorsmiljöer. Ett bra tips är att hämta in lösningsförslag från flera olika företag. På så sätt kan du hitta det som passar bäst till ert behov. Innan du hämtar in olika lösningsförslag, gör en lista på vad ni behöver på ert kontor, vilka rum som ska göras om och vilken budget som finns.

En del försäljare kan också göra en behovsanalys, så att de kan komma med bästa möjliga lösningen till ert kontor. Det är inte bara själva arbetsplatserna som kan göras om, utan också mötesrum, konferensrum och receptioner.

Har kontoret ett tillhörande lager som behöver en uppfräschning, finns det också smarta lösningar till detta. Det kanske är förvaringen som ska bytas ut, eller så behövs det ett helt nytt lagerhanteringssystem. Ett sådant system kan underlätta arbetet något enormt. Det gör att du kan jobba mer effektivt och ergonomiskt, samt få en bra överblick. Det finns allt från system som kan hantera journaler och små varor till tungt gods, ja allt för ett vart lager.

Så vet du inte vad du ska spendera helgen eller din lediga dag på, kan du sätta igång med planeringen av nästa renoveringsprojekt.