Asiatisk inredning

Begreppet asiatisk inredning täcker egentligen en bredd av olika inredningsstilar, men främst far tankarna till den japanska inredningen. Det är också den som skandinaver inspireras av mest. Den påminner om den nordiska avskalade stilen med dess renhet och minimalism. Generellt tänker man mycket på feng shui i Asien vid inredningen. Det ska finnas balans och harmoni mellan de olika elementen jord, trä, eld, metall och vatten. Indisk inredning känns helt annorlunda med dess starka färger i både textilier och accessoarer. Tillsammans med gamla avskavda trämöbler där man kan skymta till exempel turkos färg är detta en av de största trenderna just nu. Det påminner lite om den marockanska bohemiska stilen.

Inne och ute

Även om både marockanska puffar och makramé sägs vara inaktuella inredningstrender 2017 så fortsätter trenden med bohemisk inredning. Textilier och personliga detaljer är viktigt. Vi inspireras av Mellanöstern, Indien och Marocko. Föremål i koppar och mässing ska vi undvika helt för att vara inne. Istället ska man satsa på silvriga detaljer. Ljuslyktor och andra detaljer ska helst får vara silverfärgade. Att måla i kallt och sobert grått är något som många svenskar har tagit till sitt hjärta. Tyvärr är detta helt ute nu och vi ska måla i varma sköna färger. Gärna i smutsrosa eller grönt, men även lila förekommer. Nakna glödlampor som har varit stort ett tag försvinner nu helt.

Svårt att bestämma stilen?

Har du svårt för att bestämma vilken stil du vill ha hemma? I grunden handlar det om att du ska trivas. Ta bara till dig de trender som känns rätt för dig. När du bygger nytt, renoverar hemma eller kanske ska göra en veranda kan skanskabyggvaror.se leverera tidlösa men moderna designer som inte går ur tiden på många år. Satsa på trender när det gäller detaljer i hemmet istället. Att måla om en vägg är heller inte speciellt tidsödande eller kostsamt. Våga vägra det vita som har varit inne hur länge som helst och måla en fondvägg i en av de nya färgerna.