Inred med vintage

En av de rådande trenderna inom inredning är att inreda personligt. Med detta menas ofta att man ska försöka inreda sitt hem med inslag som gör det unikt, och som särskiljer det från andra hem. Det kan till exempel handla om ett vågat tapetval eller en tavla som man ärvt från sin mormor och som funnits i familjen i generationer. Ett annat sätt att ge sitt hem en unik och personlig touch är att inreda med vintage, det vill säga begagnade möbler och föremål av hög kvalitet.

chair-1778706_960_720Att hitta möbler som är vintage och som passar i ens hem kräver dock en hel del tid och energi. Man kommer sannolikt att behöva leta i många second hand-butiker och på många loppisar innan man hittar en möbel som man tycker om, särskilt om man har en tydlig bild av vad man letar efter. Det bästa sättet att inreda med vintage är därför att utrusta sitt hem med en basmöblering som omfattar allt det man behöver, och sedan byta ut möbler i takt med att man hittar vintage-alternativ man gillar. På det sättet behöver man inte känna tidspress, utan kan spana av utbudet när man råkar gå förbi en second hand-butik.

Vissa saker kan man dock inte hitta i en second hand-butik, hur mycket man än letar. Ett sådant exempel är en kontinentalsäng, som blivit populär i svenska sovrum under de senaste åren. Då är det bättre att leta i onlinebutiker som Furniturebox.se, eftersom du då kan köpa en ny kontinentalsäng till ett bättre pris än i butik.