Låt ett proffs ta hand om tapetseringen

Går du i tankarna om att tapetsera om hemma? Då ska du ta hjälp av tapetserare Södermalm som är proffs på tapetsering. Anlita professionella hantverkare som tapetserar åt dig för att få ett perfekt resultat. De är experter på att göra ett gediget grundarbete, vilket är nyckeln till att lyckas med tapetseringen. Tapetserare gör också jobbet snabbt och effektivt. Gör något annat med din dyrbara tid än att tapetsera.

Inspireras av årets inredningstrender

Om du inte riktigt vet vad du ska välja för tapeter kan du ta inspiration från årets inredningstrender. I år är det minimalistiska och avskalade det som är hetast inom inredning 2021. Antingen väljer du en tapet som går åt det hållet eller så kan du välja en mer avskalad inredning med en tapet som har runda och mjuka former. Det kommer bryta av det minimalistiska och avskalade. Har du inredningen mer avskalad kan du med fördel ta en tapet som sticker ut och drar blickarna till sig. Jordnära färger är också en trend som råder detta år. Det passar perfekt då det är en färgskala som fungerar oavsett vilka inredningstrender som är aktuella. Havets djur- och växtliv är en annan trend som kommer mer och mer under året. Det finns många fina tapeter som har influenser från havet. Det kanske kan passa som en fondvägg eller del av vägg.

Följ magkänslan när du väljer tapet

Det viktiga när du väljer tapet är att du verkligen gillar dem. Även om tapeterna inte är det trendigaste om två år ska du fortfarande kunna leva med dem. Låt magkänslan avgöra första urvalet av tapet, den första känslan är oftast rätt. Tapeten ska passa din stil och passa tillsammans med övriga inredningen. Försök att se hela hemmet som en helhet och välj tapet utifrån det. Du kan alltid låna hem en tapetkarta innan du beställer tapet.

Mönster kan göra stor skillnad för ett rum

Med mönster kan du göra stora förändringar. Mönstrade tapeter kan verkligen förändra upplevelsen av ett rum. Ju större väggyta du har desto bättre kommer det bli med en mönstrad tapet. En tät mönsterbild skapar en känsla av lugn medan större mönster skapar mer liv. Stora kontraster i en mönstertapet är mycket iögonfallande. Vill du inte ha mönster kan tapeter med textur eller varierade glans vara något. Det medför något extra till ett rum. Om du vill ha ränder kan du tänka att vertikala ränder gör att takhöjden upplevs högre och horisontella ränder gör att rummet känns bredare.