Inredning för små och stora förändringar

Intresset för att ha ett modernt och trivsamt hem är stort. Bara det senaste året har allt fler renoverat sina hem och börjat att byta ut sin inredning. Med små, enkla medel kan du göra en förändring i ditt hem utan att det behöver kosta mycket. I den här artikeln går vi igenom några av dem.

Satsa på tapeter

Ett rums väggar gör stort intryck. Genom att bara byta färg eller mönster på väggarna så gör det mycket för att lyfta ett rum. Väljer du tapet framför att måla en enhetlig färg så kommer du garanterat få fler blickar dragna till ditt hem. Tapeter är dessutom tidlösa. Just nu är det inne med blommiga och naturinspirerade mönster. De går att köpa i fysiska butiker såväl som de som finns online. Ett företag som enbart säljer tapeter online är https://www.familjetapeter.se/ där kan du genast får tips och inspiration på designtapeter som är både snygga, enkla och moderna. Vill du vara säker på att dina tapeter är helt unika så erbjuder de också fototapeter där du själv väljer vilket motiv som ska pryda dina väggar.

Posters

Bor du i en hyresrätt där du inte får göra om väggarna själv så är ett tips att sätta upp posters. Det finns massor av företag som gör posters i olika designer. Posters är både modernt, populärt och behöver inte kosta särskilt mycket. Posters kommer i olika storlekar. Ett annat tips är att göra en tavelvägg där du kan samla de posters och tavlor som du har på ett och samma ställe.

Använd tyger

Tyger kommer du långt med. Till exempel så kan du göra en sänghimmel eller sätta upp gardiner över de väggar som du inte får göra något åt om du bor i hyresrätt. Väljer du tunna gardiner kan du sätta en ljusslinga bakom och på så sätt får du ett drömskt och mysigt rum.

Har du inte budgeten att köpa nya möbler eller helt enkelt vill göra något nytt så kan du köpa hem snygga tyger och klä om möblerna. Byter du ut tygerna så ger du dina möbler en längre livstid.

Måla om dina möbler/inredning

När det kommer till inredning så kan man se att människor de senaste åren har blivit mer miljömedvetna. Många köper sina möbler och inredning på second hand och loppisar. När de hittat något som har potential men kanske inte passar in i deras hem rent färgmässigt är det många som målar eller betsar om inredningen eller möbeln. På så sätt får din inredning ett mer enhetligt intryck om du väljer samma eller liknande färg till allt. Det finns olika sorters färg och bets du kan använda dig av. Matt och blank, spray och vanlig färg.