Så inreder du hallen

Just hallen kan vara svår att inreda på ett snyggt sätt. Alla ytterkläder och skor hamnar ofta huller om buller och eftersom man sällan spenderar tid där så orkar man helt enkelt inte piffa till det för att göra det snyggt. Men tänk då på att hallen är det första någon ser när de hälsar på dig, vilket senare även kommer sätta grunden för vad de får för intryck av ditt hem generellt. Genom en snygg och organiserad hall höjer du chanserna för att dina gäster ska tycka att du bor fint.

Inredningstips

För att en hall ska se så fin ut som möjligt krävs att den ger ett rent och städat intryck. Försök hålla väggar, golv och tak i neutrala färger så att ingen blir överväldigad när de kommer in. För att pynta till det lite kan du sätta upp något fint på väggen, kanske en spegel eller tavla, eller lägga ut en fin trasmatta på golvet med lite färg i för att pigga upp. Se även till att det finns gott om plats för skor och jackor, kanske i form av några snygga krokar, en läcker hatthylla eller något tjusigt skoställ som lyfter din hall ytterligare ett steg. Du kan söka inspiration från hösttrenderna 2021 om du behöver hjälp med att välja färger och material till din hall. Trenderna just nu innehåller mycket murriga toner, mörka träslag och små accentfärger i form av blått och lila.

Förvaring är A och O

I en hall blir det snyggast om du får till smarta och döljande förvaringslösningar. Om du får plats med en eller flera garderober i hallen är det ett hett tips. Då kan du helt enkelt gömma de jackor och skor som du inte vill ha framme, till exempel de som passar för andra årstider än vad det är för tillfället. Försök maximera förvaringen i garderoben genom att räkna ut hur mycket plats du behöver för olika saker och sortera allt snyggt på hyllor, i lådor eller på galgar. När det kommer till vad som är framme bör du försöka se till att även detta är så organiserat som möjligt så att det är lätt att hålla rent. När alla i hushållet vet var allt hör hemma blir det lättare för alla att hålla rent och snyggt. Ett annat tips för en snyggare och mer välfungerande hall är att ställa in en byrå eller ett hallbord, dels för att det gör utrymmet finare men också för att du då får ytterligare en förvaringsmöjlighet. Du kan då ställa fram foton eller fina dekorationer på bordet samtidigt som det fyller flera funktioner.